St Anastasia Hotel

Новини и Събития

Осем дни калиграфия и дзен практика „Кой е вътре?“ с водещ Виргиния Захариева. Разгръщане на твореца в нас

19 – 26 септември 2021  

с Виргиния Захариева   

Докато градът  вече жужи като кошер, ние изпращаме бавно лятото с дзен практика „Кой е вътре“ и калиграфия. 

Този уъркшоп работи за нашата осъзнатост и директното преживяване на това, което сме – тук и сега. Съчетаваме  активни медитативни практики, процеса „Кой е вътре?“ и калиграфска техника на изразяване и свободно време за почивка.  Пресъздаваме с четка и туш усещането за това, което е в нас в момента.

 Калиграфското рисуване е подчинено на Дзен разбирането за изкуство: Простота, спонтанност, такъвост, мистичност, игривост, несъвършенство, незавършеност и временност. Каква свобода!

Целта е да докоснем вътрешния си източник, да концентрираме енергията и да я излеем в творене. Не са нужни никакви предварителни умения. Само присъствие и спонтанност. 

Заедно с калиграфията копаем навътре: Работим с важните за живота ни въпроси: Кой съм аз? и Кой е вътре? Какво е творчеството? Постепенно социалните ни определения изтъняват, интелектуалните отговори също и излизат по-дълбоки пластове в нас, докато изведнъж отговорите изскочат неочаквани и свежи. 

Мога да определя този процес като откриване на съкровището в себе си. А което не можем да изразим с думи, го пресъздаваме с четка и туш. Така скоро всичко наоколо виждаме в картини.

Още: Практикуваме до водата, колекционираме изгреви, творим от намереното на брега, разтягаме тялото, дишаме, танцуваме, храним се леко и здравословно, прибираме случайно зареяли се морски същества. 

Стремим се не да поемаме още, а вадим от нас! /отслабваме/

Важно е да сте пристигнали до 15 часа на 19 Септември Неделя, завършваме на 26 Септември Неделя в 13 часа.

Цена за работа и материали: 450 евро 

След 10 август500 евро

Сумата за храна и настаняване се плаща допълнително и се превежда директно по сметката на хотела.

420 лв. по 60 лв на ден на човек в двойна стая и закуска+обяд+вечеря   

525 лв. по 75 лв на ден на човек в самостоятелна стая и закуска+обяд+вечеря

Първите записали се получават стаи с морски изглед, до изчерпване на възможностите.

Местата са ограничени.

Какво да си носите: Леки и свободни дрехи. Малка раница, маратонки за практиките. Постелка за йога. Възглавничка за медитация. Леко одеалце. Шалове – вълнен и голям тънък памучен, бански костюми и шапки за слънце. Също топли дрехи за хладни вечери и ветровити дни. Престилка, за да не се цапате с туша. За рисуването ще ви дадемЧетки, туш, камъни за разтриване на туша,  японски хартии, печати и мастило за печати. Подписът е важен!

Коя е тя ?

Виргиния Захариева е психотерапевт и артист. Известна е със своите книги, пърформанси и инсталации. Занимава се с калиграфия и практиката“ Кой е вътре?“ от 16 години. Нейният метод съчетава телесноориентирана психотерапия, арт терапия и практикуване на източни техники. Тя е  преподавател и супервайзор  в  Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия. Индивидуален член на EABP и БАП

За записване и въпроси:

0888 814 995 Виргиния Захариева virginia.zaharieva@gmail.com

https://www.virginianotes.com