St Anastasia Hotel

Новини и Събития

АЮРВЕДА КУЛИНАРНА РАБОТИЛНИЦА С ЮРИЙ КОВАЧЕВ 19-22.04.18

Аюрведа- древната наука за живота, даваща ни комплексен набор от принципи за здравето и здравословния начин на живот, за търсенето на баланс, както вътре в тялото и ума, така и извън него. Базира се на няколко основни принципа, в чиято основа стоят петте елемента – Етер, Въздух, Огън, Вода, Земя. Изхождайки от тях, Аюрведа разглежда всеки човек (както и всичко в заобикалящата го среда) като комбинация от три основни „доши”, като проява на комбинация от качества („гуни“), като енергии, като енергиен строеж („коши”) и т.н.
От кулинарна гледна точка, петте елемента дефинират и шестте вкуса, които поради връзката си с елементите оказват влияние на дошите.
За Аюрведа всяка храна има вкус, ефект, послевкус, основна гуна (качество), допълнителни качества, енергия и влияе цялостно на човека – не само на тялото, но и на ума, характера и енергийния баланс на всички нива. Много от храните имат и „прабхав“ – нестандартно или необяснимо действие, което не се обяснява с основите вече изброени показатели. Когато две или повече хранителни субстанции имат различни показатели и се комбинират, това може да доведе до нарушение в храносмислането и дори да предизвика натрупването на токсини в храносмилателната система. Същите тези храни, ако се консумират поотделно, могат обаче и да стимулират храносмилателния процес.

Ще започнем този семинар с увлекателна беседа за това как всеки тип храна е подходяща за конкретна доша и според Аюрведа, дори има значение времето през деня, в което се консумират храните. След това ще преминем към практическата част, в която ще готвим прилагайки основните принципи за съвместимост на хранителните продукти и начина на тяхното приготовление. Обаятелният Юрий Ковачев, посветил години на философията на Аюрведа, ще ни пренесе неусетно в свят от енергии, вкусове, движения и взаимодействия. И всичко това сред тишината на гора, нежен полъх на море, в уютната обстановка стилен ресторант и дизайнерски стаи.
Този семинар Ви дава основа, благодарение на която, ще можете да се ориентирате кои храни, подправки и техните съчетания са добре за Вас и близките Ви. Такова е разбирането за здравословно хранене, за пълноценност и щастие.

Семинарът включва:
● 4 дни ( 3 нощувки) със закуски
● Беседи с Юрий Ковачев
● Здравословни и балансирани обяди и вечери, повечето приготвени лично от участниците с подбрани продукти и подправки, и под личното ръководство на Юрий
● Безплатно ползване- на паркинг, интернет, тенис корт, велосипеди.

Цена от 495лв. на участник в двойна стая. Цена от 450лв. при ранно записване до 20.03!
Цена от 580лв. на участник в единична стая. Цена от 540лв. при ранно записване до 20.03!

Помогни на себе си и тези, които обичаш чрез знанията на Аюрведа!